Lietiniai su obuoliais, 400 g. Šaldyti
4 vnt. / 400 g
4 vnt. / 400 g
3,80 €
Paslaugos teikiamos Vilniaus mieste
Tikrai yra mažai tų, kurie nemėgsta blynų: vieni valgo tik sūrius, kiti dievina saldžius, tačiau tradiciniai lietiniai su obuoliais patinka daugeliui, nes tinka tiek tingiems pusryčiams, tiek greitai ir saldžiai vakarienei.
Šiuos lietinius galima patiekti tiek su šaldytomis, tiek šviežiomis uogomis, be to, puikiai tiks ir trintos uogos su jogurtu. Žinoma, lietiniai blynai su obuoliais tokie skanūs, kad drąsiai galite mėgautis jais be jokių pagardų.
Lietiniai su obuoliais turėtų būti pagaminti iš kokybiškų ingredientų: aukštos kokybės miltų, pieno ir kiaušinių. Net pats skaniausias įdaras nublanks, jei lietinių tešla nebus tobula. Gaminant tokius blynus pirmiausia reikia iškepti lietinius. Jie turi būti ploni, gerai apkepę iš abiejų pusių, tačiau neperkepę.
Tuomet, kai jau lietinių yra pakankamai, galima gaminti skaniausią šviežių obuolių įdarą. Reikia nulupti obuolius ir juos smulkiai supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti pasirinktus riebalus (pavyzdžiui, sviestą, augalinį sviesto pakaitalą ar kokybišką aliejų), įberti porą šaukštų cukraus, kad jis susikaramelizuotų, o tuomet dėti smulkiai pjaustytus obuolius. Kepti, kol suminkštės. Galima įdėti papildomai cukraus pagal skonį, pagardinti cinamonu, kakava ar maltu muskato riešutu.
Vis dėlto, gyvendami greitu tempu, turėdami šimtus atsakomybių ir kitų svarbių darbų ne visuomet spėjame suktis virtuvėje. Lietiniai su obuolių įdaru, nors ir gana lengvai paruošiami, vis tiek užima laiko, kurį mieliau skirtume kitoms veikloms, pavyzdžiui, jaukiam laikui su šeima.
Pirkti šaldytus lietinius blynus galite internetu. Greitas pristatymas tą pačią arba kitą darbo dieną leis mėgautis kokybiškiausia produkcija be jokio vargo. Tik aukščiausios rūšies ingredientai ir puikiai subalansuotas skonis įtiks net patiems išrankiausiems.
Šaldytus lietinius blynelius su obuoliais paruošti yra be galo paprasta: įkaitinkite keptuvėje riebalus, tuomet dėkite neatšildytus blynelius, palikdami tarpus. Ant lėtos ugnies kepkite apie 10 minučių, kol blynai gražiai apskrus ir taps traškūs.
Po kepimo nusausinkite ir patiekite su mėgstamiausiu padažu, pavyzdžiui, trintų uogų ir jogurto.
Tešla 50% (KVIETINIAI miltai, viso grūdo Spelta miltai (30%), PIENAS 2,5% riebumo, vanduo, KIAUŠINIAI, ciberžolė, druska);
Įdaras 50% (obuoliai (82%), cukrus, vanilinis cukrus, cinamonas, citrinų sultys (8%)).
Energinė vertė – 136,00 Kcal
Riebalai – 1,62g.
Sočiosios riebalų rūgštys – 0,54g.
Angliavandeniai – 25,98g.
iš jų cukrų – 8,61g.
Baltymai – 4,29g.
Druska – 0,17g.
Skaidulinių medžiagų – 1,24g.
Sudėtyje yra: glitimo turinčių javų, pieno ir pieno produktų (įskaitant laktozę), kiaušinių.
Lietinius kepti didelėje ir plačioje keptuvėje, kad nesiliestų ir tolygiai sušiltų. Kepti tik įkaitintuose riebaluose (apie 10 min.), kol įgaus šviesiai rudą atspalvį. Apkepti iš abiejų pusių. Kad lietiniai neprisigertų riebalų, rekomenduojama jų dažnai nevartyti. Iškepusius nusausinti.
-18°C
Polietilenas/Popierius
UAB „Rojaus obuoliai“, Lietuva.
Parašykite komentarą